Naslovnica U FOKUSU Zašto je aerodrom Mirogorod bio meta žestokog ruskog napada?!

Zašto je aerodrom Mirogorod bio meta žestokog ruskog napada?!

U noći subotu na nedelju najžeći ruski udar bio je na aerodrom Konstantinov ili Mirogorod, jedan od najvažnijih vojnih aerodroma od početka rata u Ukrajini odakle poleću Su-24M i MR koji nose britanske i francuske krstareće rakete.

Posle skoro tri meseca od poslednjeg napada dogodio se novi žestoki napad krstarećim raketama i dronovima kamikazama na aeordrom i aerodromsku infrastrukturu.

Već duže vreme u zapadnim medijima ovaj aerdorom figurira kao zona gde će biti razmešteni prvi ukrajinski donirani lovci F-16 čiji dolazak se očekuje sredinom juna ili jula meseca, ako ne bude nepredviđenih dešavanja.

U noćašnjem napadu na aerodrom Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti, upotrebljeno je 20 bespilotnih letelica Geranj-2 koje imaju bojevu glavu težine 80 kg i izrađene od ugljeničnih vlakana, zatim 15 krstarećih raketa H-101 i H-55 i tri hipersonične rakete Kinžal.

Prema poslednjim informacijma sam grad Starokonstantinov i aerodrom su bez struje, a aerodromska infrastruktura prema ruskim podacima je pretrpela ozbiljnu štetu, dok je navodno ukrajinska PVO otkrivena.

Ukrajinski Telegram kanali su objavili snimak žestokog obračnuna aerodromske PVO i ruskih dronova-kamikaza i krstarećih raketa.

Aerodrom Starokonstantinov je baza 7. taktičko-avijacijske brigade Ukrajinkog RV koja ima u naoružanju jurišnike Su-24M i SU-24MR. Na tom aerodromu pre bombardovanja nalazilo se 19 letelica SU-24M i MR, koji su postali nosači krstarećih raketa.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social