Naslovnica SPEKTAR Zapad u strahu: Rusi u Ukrajini počeli da koriste moćno oružje od...

Zapad u strahu: Rusi u Ukrajini počeli da koriste moćno oružje od kojeg nema odbrane!

Ruska avijacija pojačava dejstva tokom borbenih napada koristeći vođene bombe sa specijalnim objedinjenim modulom za planiranje i navođenje (UMPC) kao glavno oružje.

Ove bombe, poznate u Ukrajini kao KAB (ruske UMPC bombe), predstavljaju ozbiljnu pretnju po kopnene ciljeve, posebno u urbanim područjima.

Kijevske vlasti su podcenile moć vođenih bombi, što je dovelo do katastrofalnih posledica u Avdejevki.

Stručnjaci ističu da su KAB-ovi postali najozbiljnije i najmoćnije oružje u ruskom arsenalu. Ruski piloti bacaju ove bombe sa udaljenosti od 25-30 km od zone borbenih dejstava, omogućavajući im da precizno pogode trupe.

Ruska vojska raspolaže ogromnim brojem vođenih bombi i za njihovo bacanje koristi Su-34 bombardere, zaštićene lovcima Su-35.

Bivši inženjer Konstantin Krivolap, koji je radio u konstruktorskom birou Antonov, izražava sumnju u efikasnost američkih F-16 aviona ako se nađu na udaru ruskih KAB-a.

[adsenseyu1]

Ukrajinske oružane snage su izrazile zabrinutost zbog razorne moći ovog oružja, dok general-major Sergej Lipovoj naglašava da su vođene bombe KAB sposobne da potpuno unište ciljeve i utiču na ishod borbenih dejstava, naročito u urbanim područjima gde se neprijatelj koristi civilima kao ljudskim štitom.

(Webtribune.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social