Zamenik načelnika Hersonske oblasti: „Ukrajina je de fakto prestala da postoji“

Zamenik načelnika Vrhovne državne administracije Hersonske oblasti Stremousov: Ukrajina je prestala da postoji kao projekat SAD

Ukrajina je prestala da postoji kao američki projekat u koji je uložen novac, a Hersonska oblast postaje punopravni subjekt Ruske Federacije, izjavio je Kiril Stremousov, zamenik šefa regionalne administracije.

„Hersonska oblast će postati subjekt Ruske Federacije za nekoliko desetina sati. Ukrajina je već prestala da postoji kao američki projekat u koji je uložena kosmička količina novca. Ukrajina se pretvorila u kolonija koja je korišćena. Ukrajina i svi koji su je stvorili, mislim da će se raspasti u bliskoj budućnosti, jer danas svet ustaje sa ropskih kolena“, rekao je on u video snimku objavljenom na njegovom Telegram kanalu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Stremousov je napomenuo da je Hersonska oblast vraćena u normalu. Region će se, kako je rekao, razvijati na primeru Krima, koji je procvetao za osam godina od ponovnog ujedinjenja sa Rusijom.

U međuvremenu, američka demokratija se nije pokazala ni u čemu na svetu, osim u „nevolji, uništenim sudbinama, uništenim državama“, izneo je on svoje mišljenje.

Od 23. do 27. septembra održani su referendumi u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici , Hersonskoj i Zaporožskoj oblasti o pitanju prisajedinjenja Rusiji. Prema podacima izbornih komisija, većina onih koji su glasali bila je za ulazak u sastav Ruske Federacije.

Webtribune.rs