Naslovnica U FOKUSU Zakasnela reakcija Srbije: Špijunski dron bio iznad Valjeva i otišao

Zakasnela reakcija Srbije: Špijunski dron bio iznad Valjeva i otišao

Špijunski dron iznad Valjeva? Vučić: „Sledeći put kad otkrijemo, treba je srušiti odmah“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska naoružanja u Batajnici govorio je o letelici koja je uočena iznad Valjeva.

„Sve vreme imamo dva naoružana aviona tipa mig 29, a vreme reakcije je 10 minuta od datog signala. Avion koji je juče ušao u vazdušni prostor je brzo napustio Srbiju“, raportirano je Vučiću u Batajnici.

„Naša reakcija je u skladu je sa svim normama“, rečeno je Vučiću u Batajnici, gde se danas nalazi kako bi obišao jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

„Sledeći put kad to otkrijemo, treba srušiti odmah, na sve načine, uključiti PVO. Pa da utvrdimo čije je“.

Juče, u 10.39 časova, stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije otkrile su nepoznatu letelicu iznad Valjeva, na visini od 5.500 metara.

Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora.

U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije.

Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social