Naslovnica U FOKUSU Dodik o planu njegovog hapšenja: Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice

Dodik o planu njegovog hapšenja: Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je problem Republike Srpske sa Zapadom to što se Srpska više od 20 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Dejtonski mirovni sporazum

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je dobio upozorenje o nameri njegovog hapšenja, iako je nejasan razlog za takvo postupanje – da li je to sa namerom njegovog političkog sklanjanja ili destabilizacije situacije.

„Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj nameri, a znajući ko je čovek i odakle dolazi i da je čak poslat to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju.

Šta sad, treba da se prepadnem ili da kažem ‘Izvinite, a gde je adresa na koju treba da da se javim, gde da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene“‘, rekao je Dodik za TV Prva.

On kaže da je „nešto potpuno izbačeno iz konteksta, zbog nervoze oko Ukrajine i izbora u Americi“.

„Oni se bave nama, odlučuju o ljudima na Balkanu, a ne pričaju sa njima“, rekao je Dodik.

On je rekao da je problem Republike Srpske sa Zapadom to što se Srpska više od 20 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Dejtonski mirovni sporazum.

Dodik je rekao i da Zapad nastavlja s pričom o navodnoj krivici Srba, ali da srpski narod egzistira uprkos svemu što su stranci učinili da Republika Srpska nestane.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social