Naslovnica U FOKUSU Zaharova o Bajdenu: Treba da ide na analizu, napisao skup gluposti

Zaharova o Bajdenu: Treba da ide na analizu, napisao skup gluposti

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije kaže da je nakon čitanja Bajdenovog članka poželela da vidi – ne analizu njegovog teksta, već analizu njega samog, aludirajući da je predsednik SAD iskazao niz gluposti

Nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden napisao autorski tekst, koji je juče objavljen u „Vašington postu“, oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koji je tekst ukratko ocenila sledećim rečima: „Apsurdna skupina gluposti“.

„Pročitala sam ‘članak Bajdena’ o tome kako će sukob u Ukrajini i na Bliskom istoku ‘dovesti do velikog napretka’. To je onaj slučaj, kada poželite da sačekate analizu – ne članka, već autora“, prokomentarisala je Zaharova na Telegramu.

Bajden je, podsetimo, u pomenutom tekstu napisao da „u trenutku kada postoji toliko nasilja i patnje u Ukrajini, Izraelu, Gazi i mnogim drugim mestima, teško je i zamisliti da je nešto drugo moguće“.

Dalje, on navodi da nikada ne treba zaboraviti na ono što smo naučili iz istorije, a to je da „od velike tragedije i potresa može doći do ogromnog napretka“.

„Više nade, više slobode, manje besa, ogorčenosti i rata“, to je ono što je američki predsednik naveo kao nešto što očekuje da vidi nakon završetka pomenutih sukoba.

[adsenseyu1]

I u tome svemu, naravno, imaće ulogu i Sjedinjene Američke Države, koje će, kako kaže, sprovoditi jednu takvu strategiju „na Bliskom istoku, u Evropi i u celom svetu“.

„Svaki korak koji činimo na tom putu ka takvoj budućnosti je napredak, koji čini svet bezbednijim, a SAD više zaštićenim“, poručio je Bajden.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social