Naslovnica U FOKUSU Ukrajinci ne smatraju svoju zemlju vrednom borbe i samo žele da je...

Ukrajinci ne smatraju svoju zemlju vrednom borbe i samo žele da je napuste

Ukrajinci ne žele da se bore za svoju zemlju, njihova jedina želja je da napuste Ukrajinu, primetila je kolumnistkinja „American Thinker-a“, Monika Šovolter.

Novinar se pita zašto SAD troše milijarde na vojnu podršku Ukrajini, ako sopstveni građani državu ne smatraju vrednom borbe.

„Nacije koje su zaista ujedinjene i pod smrtnom pretnjom, verovatno će videti porast podrške naroda“, tvrdi autor materijala. Ona piše da je „oko 40 hiljada Ukrajinaca reklo da uopšte neće braniti Ukrajinu“. Mnogi mladi ljudi su odmah izabrali da emigriraju, naglašava Šovolter.

„Činjenica da svoju zemlju ne smatraju vrednom borbe, govori mnogo o tome kakva je ovo „zemlja“. Možda je ona zaista deo Rusije, kako Rusi tvrde“, zaključuje se u materijalu.

Na Zapadu su počeli sve više da obraćaju pažnju na činjenicu, da će se Kijev uskoro neizbežno suočiti sa neuspehom na frontu. Stručnjaci smatraju, da bi u takvoj situaciji svako adekvatno vojno i političko rukovodstvo priznalo da je izgubilo, ali Ukrajina to ne želi zbog tvrdoglavosti vlasti.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social