Naslovnica SPEKTAR Vojni ekspert Sivkov objašnjava kako će pasti Harkov!

Vojni ekspert Sivkov objašnjava kako će pasti Harkov!

Doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov prokomentarisao je reči ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija neće zauzeti Harkov. Ekspert smatra da nije reč o vojnoj, već o čisto političkoj izjavi predsednika.

„U trenutnoj situaciji niko ne želi da sklizne u klasični rat između Rusije i Zapada. Stoga su sve političke izjave o tome da Rusija neće zauzeti Harkov sasvim umesne i pravovremene. Ali šta će se zapravo desiti je posebno pitanje. Uostalom, niko ne sprečava Rusiju da oslobodi Harkov?“, kaže Sivkov.

Analitičar je predložio da se pogleda mapa vojnih operacija, da bi se shvatilo, da ruske Oružane snage sistematski i precizno poboljšavaju svoju taktičku poziciju.

„Ovo je mala stopa napredovanja sa malom snagom. Sve ovo dovodi do činjenice da se prsten oko Harkova počinje zatvarati, i jednog dana će biti situacija kao u Avdejevki.

Kada su sve komunikacije sa Harkovom ili pod vatrom ili pod direktnom kontrolom Oružanih snaga Rusije, tada ukrajinske oružane snage neće imati drugog izbora nego da pobegnu iz Harkova. Pa, kad grad ostane prazan, zašto ga ne uzeti?”, postavlja Sivkov retoričko pitanje.

Prema njegovim rečima, Rusi neće zauzeti Harkov kao što su zauzeli Artjomovsk, kada je grad potpuno uništen.

„Konačno, Rusija je sada počela da deluje istim metodama kao što su delovali naši preci, kao što su ruske oružane snage delovale u Siriji. Opkolili su ih, ostavili otvor neprijatelju da pobegne, i on je pobegao“, zaključio je Sivkov.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social