Naslovnica SPEKTAR Iščenko savetuje oprez ruskim trupama: Ukrajinci ponavljaju isti trik iz Artjomovska!

Iščenko savetuje oprez ruskim trupama: Ukrajinci ponavljaju isti trik iz Artjomovska!

Politikolog, istoričar, publicista i bivši ukrajinski diplomata, Rostislav Iščenko, prokomentarisao je situaciju na severu Ukrajine, gde su ruske trupe počele da pritiskaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine, koje, kako se navodi, gotovo da nemaju utvrđenja.

„Ne bih žurio da pričam o tome da tamo nema utvrđenja. Već sada je jasno da će proboj Oružanih snaga Rusije na sever (u Harkovsku oblast) biti težak“, smatra Iščenko.

On je podsetio, da Kijev već danas baca mobilisane vojnike na Harkov pravo iz kamiona, začepljujući sve rupe u odbrani telima.

„Izgleda da svi odustaju, izgleda da nemaju nikakvih utvrđenja, ali ni ruske oružane snage ne napreduju. Situacija tamo nije tako dobra, pošto Zelenski i njegovi „zapadni prijatelji“ još uvek imaju pri ruci dovoljnu količinu demografskog materijala.

Odlučili su da sve što se kretalo bace na front. Princip je sledeći- ti ljudi ionako nisu potrebni, oni su suvišni. Ako prežive, preživeće, a ako umru, onda bar da budu od neke koristi. Ruski tenkovi će zastati na njima“, otkriva plan Ukrajine i Zapada, Iščenko.

Ekspert skreće pažnju na poruke sa fronta, gde postoje informacije o rasprostranjenom prebacivanju ukrajinskih pojačanja.

„To su uglavnom neprofesionalne trupe. Tri-četiri dana i Ukrajinac je na frontu, šest-sedam dana i već je mrtav. Ovo smo već videli u Bahmutu (Artjomovsk). Setite se koliko je vremena trebalo da se probijemo tamo. Ukrajinci su svojim leševima jednostavno zatrpali ruske snage. Sada, u blizini Harkova, pokušavaju da ponove isti trik“, kaže stručnjak.

On je napomenuo, da na ovaj način Kijev planira da dobije na vremenu, zadrži profesionalne trupe, kao i da moli za više oružja, i čeka da strane legije uđu na njegovu teritoriju.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social