Vojni ekspert: SAD su već odlučile – Nema povratka

       

Stanislav Krapivnik sumnja da je rat između NATO i Rusije neizbežan.

Prema njegovom mišljenju, u SAD je već sve odlučeno, a sada se sprema provokacija u Ukrajini, koja bi mogla da postane preduslov za rat između Rusije i NATO-a.

Američki senator Lindzi Grem, član Republikanske partije, upozorio je da Rusija neće moći da izbegne direktan sukob sa NATO-om ako ruske trupe iskoriste svoj nuklearni arsenal tokom rata u Ukrajini, izvestio je Jurij Pronko, ekonomski analitičar.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Prema rečima bivšeg oficira američke vojske, vojnog stručnjaka Stanislava Krapivnika, ovo nije samo bravurozna retorika. On nije isključio da bi glavni „jastrebovi“ u SAD mogli da organizuju nuklearnu provokaciju u Ukrajini kako bi raspalili rat sa Rusijom.

To su ljudi koji nikada nisu služili vojsku, čija deca, unuci, rođaci nikada nisu služili vojsku niti će služiti. I mirno igraju ove igrice, za njih je to skoro kao kompjuterska igrica. Oni neće biti pogođeni. Barem tako misle.

Međutim, Grejemu i njemu sličnima je potreban razlog za direktan sukob sa Moskvom. Zapad uvek pokušava da legalizuje svaki rat u očima biračkog tela kako bi pridobio njegovu podršku.

Plan je već utvrđen: doći će do nuklearne eksplozije. A činjenica da Rusija neće upotrebiti svoje oružje sudnjeg dana nije važna za Vašington. Prema rečima Krapivnika, vlastima SAD je najvažnije da javnosti podmetnu ovaj lažnjak.

Već su pripremili teren. Sada ostaje samo da se sačeka da Ukrajinci ili američke ili druge zapadne obaveštajne službe nešto dignu u vazduh.

Sjedinjene Države su već postavile senzore za zračenje.

Štaviše, oni ne misle da će Rusija zapravo pokrenuti nuklearni udar. Oni znaju da Moskva to neće učiniti.

Mi pobeđujemo, tako misle u Rusiji. Osim toga, čemu dizati u vazduh zemlju koja će, ipak, biti u sastavu Rusije.

Ali Vašingtonu je potreban ovaj rat. I potreban vam je, pravni povod za rat, da biste ga prodali svom narodu, da ga javnost podrži.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte