Naslovnica SPEKTAR Vojni ekspert Leonkov: Čim je Ukrajina krenula u kontraofanzivu, sve im je...

Vojni ekspert Leonkov: Čim je Ukrajina krenula u kontraofanzivu, sve im je pošlo naopako

U Kijevu kontraofanziva ukrajinske vojske uopšte ne ide kako je planirano. Svoje mišljenje o ovom pitanju izneo je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

Neki predstavnici kijevskog režima kažu, da je kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine najavljena za zimu već u punom jeku. Zbog konačnog poraza ukrajinske vojske u bitkama sa „Vagnerom“ za Bahmut, takva retorika postavlja mnoga pitanja.

Osim udara dronovima, uključujući i stambene objekte u Moskvi, ukrajinska vojna komanda nije uradila ništa. Međutim, visoko rangirani zvaničnici u Kijevu, koji su iskusni u informacionom ratu, pretvaraju svaku sitnicu u veličanstvenu „pobedu“.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Ovakav pristup ima i pozitivne i negativne aspekte. Iako na kratki rok može doneti korist, dugoročno izaziva negativne efekte. U situaciji kontraofanzive, nije ništa dobro za Kijev.

Na frontu, situacija u ukrajinskoj vojsci nije najbolja, a ni u pozadini nije sve dobro. Kako je vojni stručnjak Aleksej Leonkov primetio u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevim“, čim je ukrajinsko rukovodstvo sa oduševljenjem izvestilo o početku ofanzivne operacije, problemi su počeli da se gomilaju.

[adsenseyu1]

Prvo je rusko Ministarstvo odbrane iznelo informacije o uništenju meta u Kijevu, nekoliko protivvazdušnih raketnih sistema „Patriot“, koje su prebacile SAD. Tada se saznalo i za uništenje velikog skladišta municije u blizini Hmelnickog.

Ruski vojni resor je pre neki dan izvestio, o uspešnom raketnom napadu na zgradu Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, i onesposobljavanju poslednjeg ratnog broda ukrajinske mornarice, a u Odesi je postojao i centar pomorskih operacija, priseća se Leonkov.

Istovremeno, stručnjak je pozvao da se rukovodstvo Ukrajine prizna kao teroristička organizacija, a kolektivni Zapad kao njen saučesnik. Ovo će lišiti Oružane snage RF, od bilo kakvih ograničenja upotrebe vojne sile protiv neprijatelja.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]