Vljora Čitaku napravila skandal: Priština proslavila lažno priznanje Kosova od strane Jamajke

Poslanica Samoopredeljenja u skupštini Kosova izjavila da bi Vljora Čitaku, ako je istina da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, trebalo da bude otpuštena.

Podsetimo, kosovski predsednik Hašim Tači je u četvrtak objavio na društvenim mrežama da je obavešten od kosovske ambasadorke Vljore Čitaku da je Jamajka priznala Kosovo kao suvereno i nezavisno.

Usledile su čestitke i izražavanje zahvalnosti, ali je već danas ta vest preokrenuta, odnosno ministarka spoljnih poslova Jamajke je, retvitujući Tačijev tvit, navela da Jamajka nikada nije priznala nezavisnost Kosova.

Poslanica Samoopredeljenja u Skupštini Kosova Fitore Pacoli, stoga, smatra da bi, ako je to istina, Vljora Čitaku – ambasadorka tzv. Kosova u SAD, trebalo odmah da podnese ostavku, prenela je prištinska Koha ditore.

Ona je istakla i da bi zbog takvih situacija trebalo da se „prečešljaju“ kosovski ambasadori.

„Kosovu sada trebaju kompetentni, profesionalni i odgovorni ambasadori, zbog dobrobiti države. Nisu nam potrebmi ambasadori koji donose lažne informacije. Ako je vest o priznavanju Kosova od strane Jamajke zaista lažna, ambasador Čitaku trebalo bi odmah da bude otpuštena“, napisala je Fitore Pacoli na svom nalogu na Fejsbuku.

I gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti postavio je pitanje odgovornosti. On je izjavio da je lansiranje lažne vesti da je Jamajka priznala tzv. Kosovo primer kako se, kaže, rade i mnogi drugi poslovi.

Ahmeti je na svom profilu na Fejsbuku napisao da su svi spremni da svojataju zasluge, a da niko ne preuzima odgovornost za greške.

(B92)