Naslovnica SPEKTAR Velika tajna koju Ukrajina i Zapad kriju – Evo šta se dešava...

Velika tajna koju Ukrajina i Zapad kriju – Evo šta se dešava na frontu

Ukrajinski vojnici se sve više predaju zarobljeništvu, ne želeći da izvršavaju komandna naređenja koja ih osuđuju na smrt, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, na svom „Jutjub“ kanalu.

„Broj ukrajinskih jedinica i vojnog osoblja koji se predaju raste svakim danom“, rekao je oficir.

Prema njegovim rečima, to je zbog toga što su bili loše obučeni, a zatim im je dato nemoguće naređenje da zauzmu utvrđene ruske odbrambene linije. Kako je ekspert primetio, na Zapadu ne govore istinu o tome šta se dešava na frontu.

„Istina je da je poginulo 400.000 ukrajinskih vojnika. Ovo je neverovatno veliki broj“, zaključio je Mekgregor.

Ranije je, načelnik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine, Kiril Budanov, potvrdio ozbiljne gubitke ukrajinskih snaga.

U novembru prošle godine, šefica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, izjavila, je da je u Oružanim snagama Ukrajine od početka rata poginulo do 100.000 vojnika. Ta rečenica je kasnije potpuno uklonjena iz njene izjave.

[adsenseyu1]

Potom je sekretar za štampu Vladimira Zelenskog, Sergej Nikiforov izrazio mišljenje, da šef EK nije trebalo da iznosi ove podatke. Prema njegovim rečima, takve informacije treba da saopštavaju samo predsednik i ministar odbrane Ukrajine.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social