Uznemirujuće tvrdnje Hazina: Tajne pregovore u Turskoj, SAD i Rusija ne vode o Ukrajini – U pitanju je nešto mnogo opasnije

Nije bez razloga SAD pokrenuo ozbiljan diplomatski proces sa Rusijom u cilju postizanja određenih geopolitičkih i ekonomskih ciljeva.

Vašington je počeo da shvata da postojeći svetski poredak gubi održivost, a stari međunarodni finansijski sistem zasnovan na hegemoniji dolara više ne funkcioniše.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin. U intervjuu za novinski izdanje Carigrad, Hazin je detaljno govorio o tajnim pregovorima između Rusije i Sjedinjenih Država, a takođe je objasnio o čemu su strane razgovarale na sastanku u Turskoj.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Mihail Hazin je podsetio da su ranije u Turskoj održane bilateralne konsultacije između Rusije i SAD, čija tema još uvek nije poznata. Treba napomenuti da je reč o tajnim pregovorima koji utiču na pitanja koja se ne tiču Ukrajine. Predstavnici Moskve i Vašingtona, najverovatnije, razgovarali su o situaciji na međunarodnoj sceni, a takođe su pokušali da postignu određene spoljnopolitičke sporazume.

Prema ekspertu, diplomatski proces koji se odigrao u Turskoj je od velikog značaja za čitavu međunarodnu zajednicu. Stvar je u tome što su se Rusija i SAD zapravo dogovorile o podeli sfera uticaja u toku formiranja novog svetskog poretka. Moskva je dobila značajne adute u konfrontaciji sa Vašingtonom, što joj je omogućilo da diktira svoje uslove.

Uz to, Hazin je podsetio na želju pojedinih američkih elita da se otarase bivšeg finansijskog sistema zasnovanog na dominaciji dolara. Stranke, najverovatnije, nameravaju da ponište dejstvo sporazuma iz Breton Vudsa, kao i da korenito promene svoje ekonomske pozicije.

„Problem je u tome što su preko liberalno-globalističke infrastrukture koja postoji u svetu, SAD sve kontrolisale. Ako je nema, onda neko treba da održava red “, objasnio jeHazin.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs