Ulazak kineske vojske u Rusiju zabrinuo Zapad – ŠTA JE PLAN?

Posmatrači kineskog izdanja NetEase -a smatraju da je transfer kineske Narodnooslobodilačke vojske u Rusiju postao velika senzacija u zapadnim zemljama.

Stručnjaci naglašavaju da su odnosi između Moskve i Vašingtona svake godine sve gori, a u poslednje vreme su zaista izazvali zabrinutost.

„Dolazak vojnika Narodnooslobodilačke vojske NR Kine u Rusiju izazvao je senzaciju u celom svetu, posebno u zapadnim zemljama“
objasnili su kineski posmatrači.

Novinari NetEase -a rekli su da su jedinice kineske vojske stigle u Rusiju kako bi učestvovale na međunarodnim vojnim takmičenjima.

Napominje se da ovo nije prvi put da Peking održava zajedničke vojne vežbe sa Moskvom, ali su zapadni mediji burno reagovali na dolazak kineskih jedinica u Rusiju.

Posmatrači publikacije veruju da su zajednički manevri celom svetu pokazali da Moskva ima pouzdanog saveznika koji će pomoći u odupiranju uticaju Sjedinjenih Država i NATO.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs