Naslovnica SPEKTAR Ukrajinski ekspert: „Ruske odbrambene linije na južnom frontu nemoguće je savladati“

Ukrajinski ekspert: „Ruske odbrambene linije na južnom frontu nemoguće je savladati“

„Ukrajinska vojska neće prevazići snažne odbrambene linije koje je Rusija izgradila na južnom pravcu od prošle jeseni“, izjavio je ukrajinski vojni ekspert Oleg Starikov na You Tube  kanalu u emisiji „Da ovo jeste tako“.

Prema rečima Starikova, izgradnja ovih linija odbrane i dalje traje i već se može govoriti o četiri do pet linija odbrane.

„Nakon uspešne i sjajne jesenje kampanje 2022. godine, kada su oslobođene oblasti Harkovska i Hersonska, prešli smo na zimsku kampanju. Održan je prošireni kolegijum Ministarstva odbrane Rusije na kojoj je prisustvovao Putin. Šta su tamo odlučivali? Govorio sam da će se odlučiti, govorio sam šta će biti, ali niko nije obraćao pažnju: svi su mislili da će Rusi pobeći“, rekao je ekspert.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

„Surovikin je rekao: ‘Mi ćemo povući trupe i izgraditi jaču odbranu.’ Niko nije obraćao pažnju. Za šest meseci su izgradili takve odbrambene linije koje je opet prema normama vojne nauke i vojnog umetničkog stvaralaštva… nemoguće prevazići. Nikada nisu bile pređene – ni Mažino linija, ni gornja linija, ni Finci je nisu prešli. I ovde je nemoguće preći ih“, rekao je ekspert.

„Zašto? Čak i ako sada prođemo prvu liniju u Rabotinu, čeka nas druga, pa treća. Već su izgradili četvrtu. Ispada da ćemo preći samo prvu liniju… a oni su već izgradili četvrtu liniju i već grade petu – nemoguće je preći, ljudi neće biti dovoljni i tehničkih resursa neće biti dovoljno“, izjavio je Starikov.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social