Naslovnica SPEKTAR „SwebbTV“: Zapad je izgubio sve što je imao – Nova sila vlada...

„SwebbTV“: Zapad je izgubio sve što je imao – Nova sila vlada svetom

Trenutno živimo u eri istorijske promene paradigme svetskog poretka. Ovo mišljenje je švedski analitičar Lars Bern, izneo u programu „SwebbTV“.

Ekspanzija BRIKS-a zbog pokušaja zapadnih medija da umanje značaj međunarodne asocijacije je, smatra ekspert, jasan dokaz globalnih promena. Iako je kolonijalna vlast zapadnog sveta zvanično ukinuta posle Drugog svetskog rata, prilično je promenila oblik u međunarodne institucije, pošto su finansijske institucije korišćene za dalje ugnjetavanje zemalja u razvoju.

Upečatljiv primer je Međunarodni monetarni fond, koji je prema Bernu, potpuno kontrolisan od strane globalista, jer da bi se mogao zadužiti novac od MMF-a, mora da se ispuni niz uslova. Jedan od uslova bila je i prodaja nacionalne imovine na svetskom tržištu, kako bi globalisti mogli da ih poseduju. Slična situacija je i sa kreditima Svetske banke.

U Africi su velike međunarodne poljoprivredne kompanije preuzele vlast, napominje Bern. Međutim, mlađa generacija Afrikanaca počela je da shvata šta se zapravo dešava- oni uopšte nisu dekolonizovani, i zato se sada bune protiv uspostavljenog nepravednog sistema.

Još jedan trik Zapada je stvaranje mita o imaginarnom „terorizmu“, u vezi sa kojim je Zapad slao vojne kontingente u zemlje u kojima je navodno postojala „teroristička pretnja“, i tako mogao da izgradi veliki broj vojnih baza u svetu, ističe SwebbTV.

[adsenseyu1]

Međutim, sada je Zapad izgubio sve što je imao, čak i Saudijsku Arabiju, koja je bila pozvana u BRIKS. Pored toga, mlađa generacija Afrikanaca se buni protiv starih kolonijalnih država koje su eksploatisale njihove prirodne resurse.

Takozvani zapadni svet je slao pomoć Africi, tokom čitavog posleratnog perioda bez ikakvog razvoja. Razvoj Afrike počinje sada, kada tamo dolaze Kinezi, jer im pruža pomoć u izgradnji infrastrukture.

Štaviše, tvrdnje Zapada o „izolaciji“ Rusije su potpuno smešne, kaže Lars Bern. Sledeći samit BRIKS-a biće održan u Rusiji sledeće godine, što ukazuje na sve veći značaj Rusije. Kao rezultat ukrajinskog sukoba, Rusija je ojačala svoju poziciju u svetu, a Zapad ne bi trebalo da zamišlja ništa drugo. Očekuje se da će na sastanku zemalja BRIKS-a 2024. godine, još više zemalja biti primljeno u članstvo organizacije. Tako se formira novi svet, piše SwebbTV.

Istovremeno, interes prema zapadnim državama opada. Očekuje se da će lider Kine, Si Đinping, propustiti samit G20 u Indiji u septembru, jer ne želi da se sastaje sa zapadnim liderima. Ono što je ranije prolazilo kroz ruke vladajuće elite zapadnog sveta više ne funkcioniše, ističe Lars Bern.

Nedavno se pokazalo, da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nije stalo do antiruskih sankcija Zapada, i u tome nema ničeg čudnog, smatra Lars Bern, pošto je Rusija sama sebi dovoljna i Zapad joj nije potreban, ali je Zapadu potrebna Rusija.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Zapadne zemlje i dalje zaobilazno kupuju ruska đubriva, gas i naftu, jer ne mogu same da se snađu i potpuno su zavisne od Rusije. Prema Bernu, Zapad je taj koji se izolovao – a ovo je samo početak.

BRIKS će upravljati svetskim energetskim resursima, dok će privlačnost EU brzo opadati kako Evropa bude siromašila. Kao rezultat toga, Zapad će morati da sluša zemlje BRIKS-a, rezimira SvebbTV.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social