UDARNO – Putin bez milosti: Erdogan dobio rok kada mora vojsku da odvede iz Sirije

Turska je dobila nedelju dana da povuče svoje trupe – napad na Idlib počeće krajem septembra.

Turske trupe upozorene su na potrebu napuštanja teritorije sirijske provincije Idlib, budući da do kraja ovog meseca sirijska vojska i ruske trupe započinju veliki napad na teritoriju ove sirijske provincije.

Ranije objavljeni podaci da je Turskoj objavljen neizgovoreni ultimatum sada su potvrđeni i od strane sirijske vojske.

Ruske i sirijske trupe planiraju napad na pobunjeničke trupe i stavljanje pod kontrolu deo Idliba do autoputa M-4, a kasnije napad i na sam Idlib, koji je glavni grad istoimene sirijske provincije.

U protekla 24 sata sirijske trupe izvele su desetine artiljerijskih udara po utvrđenjima terorista u Idlibu, dok Rusija takođe aktivno bombarduje položaje terorista u planinskim područjima, prisiljavajući ih da se evakuišu severno od Idliba, što može osigurati gotovo neometano zauzimanje određenog područja Sirije i stavljanje pod kontrolu sirijske vojske.

Poznato je da su ključne sirijske jedinice koje se nalaze u zoni deeskalacije već u punoj pripravnosti, očigledno očekujući kontranapad turske vojske i terorista.

Treba napomenuti da, za razliku od sirijske vojske, ruska strana još nije komentarisala takve informacije.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs