Tehnologija koja se izgubila u vremenu i prostoru – Naši preci su možda znali tajne levitacije

Da li je moguće da su naši preci znali tajne levitacije? Da je postojala tehnologija koja se od tada izgubila u vremenu i prostoru?

Je li moguće da su velike drevne civilizacije poput starih Egipćana, Olmeka, Pre-Inka i Inka dešifrovale tajne levitacije i drugih tehnologija koje je današnje društvo označilo kao nemoguće, mitološke?

Ako jesu, da li je moguće da su koristili ove „zaboravljene tehnologije“ za podizanje nekih od najneverovatnijih drevnih građevina na našoj planeti?

Danas postoji na desetine neverovatnih megalitskih nalazišta koja prkose našim savremenim mogućnostima: Tiahuanako, piramide visoravni Giza, Puma Punku i Stounhendž. Sve ove lokacije izgrađene su od neverovatnih kamenih blokova težine do stotina tona, kamenih blokova sa kojima se naše savremene tehnologije teško nose.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pa zašto su drevni ljudi koristili takve megalitske kamene blokove kada su mogli koristiti manje blokove i postići sličan, ako ne i identičan rezultat? Da li je moguće da je drevni čovek posedovao tehnologije koje su danas izgubljene? Da li je moguće da su oni imali znanje koje prevazilazi naše razumevanje?

Prema mišljenju nekih istraživača, moguće je da je drevni čovek ovladao „umetnošću levitacije“ koja im je omogućila da prkose poznatoj fizici i da se kreću i manipulišu masivnim objektima sa izuzetnom lakoćom.

Tiahuanako: Prkosi modernoj tehnologiji

Na 13.000 stopa nadmorske visine stoje neverovatne drevne ruševine Tiahuanaka i njegova neverovatna ‘Sunčana vrata’. „La Puerta del Sol“ ili Kapija Sunca je detaljno izrezbarena građevina sastavljena od kamenih blokova teških preko deset tona. Još uvek je misterija kako je drevna civilizacija uspela da iseče, transportuje i postavi ove kamene blokove.

Jupiterov hram

Jupiterov hram koji se nalazi u Baalbeku u Libanu je još jedno remek-delo drevnog inženjeringa gde su ogromni kameni blokovi sastavljeni da formiraju jedno od najvećih drevnih nalazišta na Zemlji. U temelju Jupiterovog hrama nalaze se tri najmasovnija kamena koja je čovečanstvo ikada iskopalo. Tri temeljna bloka zajedno teže 3.000 tona.

Ako se pitate koja vrsta vozila bi se koristila za njihov prevoz, odgovor je NIJEDNO. Nekako je drevni čovek bio u stanju da ih vadi, transportuje i postavlja tako precizno da nijedan list papira nije mogao da stane između njih.

Egipatske piramide: Naučna misterija

Egipatske piramide su jedna od građevina „nemoguće misije“ koje su izazvale čuđenje kod svih koji su imali priliku da ih posete.

Čak ni danas niko sa sigurnošću ne zna kako je drevni čovek uspeo da podigne takve čudesne građevine. Nauka je predložila da je bila potrebna radna snaga od oko 5000 ljudi, koji su radili dvadeset godina na izgradnji ovih piramida pomoću užadi, rampi i grube sile.

Abul Hasan Ali Al-Masudi, poznat kao Herodot Arapa, pisao je o tome kako su stari Egipćani gradili piramide u dalekoj prošlosti.

On je bio arapski istoričar i geograf i bio je jedan od prvih koji je spojio istoriju i naučnu geografiju u velikom delu. Al-Masudi je pisao o tome kako su stari Egipćani prevozili ogromne kamene blokove koji su se koristili za izgradnju piramida. Prema njegovim rečima, ispod svakog kamenog bloka postavljen je „čarobni papirus“ koji im je omogućio transport.

Nakon što se magični papirus stavi ispod blokova, kamen je udaran ‘metalnom šipkom’ zbog koje su kameni blokovi levitirali i kretali se po stazi popločanoj kamenjem i s obe strane ograđeni metalnim stubovima.

Ovo je omogućilo da se kamenje pomera oko 50 metara, nakon čega je proces morao da se ponovi kako bi se kameni blokovi doveli tamo gde je trebalo.

Da li je Al-Masudi bio objektivan kada je pisao o piramidama? Ili je moguće da je, baš kao i mnogi drugi, jednostavno bio zadivljen njihovom veličanstvenošću, zaključio da su stari Egipćani morali da koriste izuzetna sredstva za izgradnju piramida?

Šta ako je tehnologija levitacije bila prisutna na Zemlji u dalekoj prošlosti i ako su drevne civilizacije poput Egipćana, Inka ili Pre-Inka znale njene tajne?

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs

Izvor:Ancient-Code.com