Naslovnica SPEKTAR U SAD otkrili kako Rusija potiskuje zapadne precizno navođene rakete

U SAD otkrili kako Rusija potiskuje zapadne precizno navođene rakete

Ruski sistemi za elektronsko ratovanje „Pole-21“ potiskuju američke visokoprecizne projektile „M982 Ekskalibur“, sprečavajući ih da pogode mete.

Ovo piše Vikram Mital, vanredni profesor sistemskog inženjeringa na Vojnoj akademiji SAD „West Point“, u članku za časopis „Forbs“.

„Ruski sistem za elektronsko ratovanje „Pole-21“ ometa GPS signale potrebne za projektile „Ekskalibur“ koje su lansirali Ukrajinci. Kao rezultat toga, projektili odstupaju od predviđenog kursa i ne pogađaju metu“, navodi se u publikaciji.

Prema Mitalovim rečima, ruska vojska je tehnološki superiorna u odnosu na ukrajinske snage, što dovodi ne samo do uništenja velikog broja ukrajinskih dronova, već i do efektivne i često nesmetane upotrebe ruskih dronova.

„Rusi su postigli uspeh sa svojom municijom „Lancet“. Ove veoma precizne i kompaktne dronove je teško otkriti, oni koriste nepredvidivu putanju leta, što otežava Ukrajini da im se suprotstavi“, navodi ekspert.

Kako je ranije pisao britanski „Dejli Ekspres“, ruski kompleksi „Pole-21“ i „Žitel“ uspešno potiskuju signale sa GPS-a i drugih satelitskih kanala u zoni „specijalne operacije“, a takođe ozbiljno ometaju bespilotne letelice kamikaze.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social