Naslovnica SPEKTAR Asia Times: NATO će morati da napravi kompromis sa Rusijom

Asia Times: NATO će morati da napravi kompromis sa Rusijom

NATO će na kraju morati da sklopi dogovor sa Rusijom, piše Asia Times.

„Ako NATO ne može da povrati poverenje u svoju odbranu, organizacija će morati da pravi kompromise sa Rusima, što će ponovo iscrtati stratešku mapu Evrope“, navodi se u publikaciji.

Publikacija napominje da je alijansa prestala da bude defanzivna, kako je prvobitno zamišljena, i okrenula se ekspanziji. A sukob u Ukrajini pokazao je da su vojne ideje NATO-a pogrešne i zastarele.

„Objektivno gledano, ogromni gubici Oružanih snaga Ukrajine u opremi i ljudstvu su neprihvatljivi za NATO. Alijansa neće imati dovoljno obučenih jedinica i zadovoljavajuće opreme da izdrži modernizovanu rusku vojsku u ofanzivi“, zaključuje se u članku.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kremlj je zauzvrat primetio: što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social