U Kini se pojavio novi opasni virus!

U Kini je identifikovan novi opasan tip virusa koji može da zarazi ljude. Već je zabeleženo 35 slučajeva zaraze. 

Kako je postalo poznato, govorimo o novoj vrsti genipavirusa, koji se prvenstveno odlikuje sledećim simptomima – groznica, slabost i kašalj. Još uvek se ne zna kako se tačno virus prenosi, ali naučnici već sigurno znaju da može da zarazi ljude.

Ruski Rospotrebnadzor je već dao pojašnjenja o ovom virusu. Dakle, prema mišljenju stručnjaka, nova bolest, nazvana Lanier, slična je virusu Nipah. Među glavnim simptomima su povišena temperatura, umor, kašalj, anoreksija, mijalgija, mučnina, glavobolja i povraćanje, praćeni trombocitopenijom, leukopenijom, oštećenjem funkcije jetre i bubrega.

Kako navode u odeljenju, naučnici su već otkrili da se najčešće ova vrsta virusa može naći kod rovki, kao i kod pasa i koza. Međutim, prenošenje ovog virusa ostaje pod sumnjom. Dakle, mnogi strani naučnici tvrde da se Lanier može preneti sa osobe na osobu, ali većina ruskih stručnjaka smatra da je ova vrsta širenja malo verovatna.

A najneprijatnija vest je činjenica da danas, kao što je to nekada bilo sa korona virusom, ne postoje vakcine protiv hepanovirusa.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs