Naslovnica SPEKTAR U junu će Putinova mašina napasti, ali niko ne zna gde tačno!

U junu će Putinova mašina napasti, ali niko ne zna gde tačno!

Shvatajući tešku situaciju ukrajinskih Oružanih snaga, ruska vojska će nastaviti da razvlači front i vrši pritisak u svim pravcima.

Bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova i bivši generalni tužilac Ukrajine, Jurij Lucenko, rekao je ovo u eteru TV kanala „Prjamoj“, prenose ruski mediji.

„Putin će jednostavno nastaviti sa napadom. Putin trenutno ima 500.000 vojnika na liniji sukoba, koliko imamo i mi prema zvaničnim podacima, a koliko ih je stvarno, neću reći.

On će svoje snage razvući na novih 80 kilometara kod Harkova, a zatim će biti Ahtirka i Sumi. On će to nastaviti, znajući da naša vlast ima otprilike isti rezultat sa mobilizacijom kao sa levom obalom 2023. godine», rekao je Lucenko.

„U junu će cela ova Putinova mašina napasti. Štaviše, niko ne zna gde tačno. Zato što ima mnogo pravaca, ali će ići tamo gde vidi slabost. U avgustu mu dolazi novih 250.000 obučenih boraca. To znači da će se ofanziva još više intenzivirati u avgustu, a na jesen će biti izbori u Sjedinjenim Državama i ovde će se desiti „dan D““, dodao je on.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social