Naslovnica SPEKTAR Težak šok za vojne obaveštajne službe EU: Rusi su još na samom...

Težak šok za vojne obaveštajne službe EU: Rusi su još na samom početku vojne operacije “izbrisali” britanske specijalce i poslali poruku

Na Zapadu su bili zabrinuti za sudbinu svojih vojnih specijalista u Ukrajini nakon informacija koje je objavio nemački list Bild o gubicima Britanaca u prvim danima ruske specijalne operacije.

Nemački politikolog Aleksandar Sosnovski govorio je o „šokantnom” materijalu publikacije u eteru kanala Solovjov LIVE.

Prema njegovim rečima, novinari Bilda su svoj tekst zasnovali na priznanju penzionisanog pukovnika nemačkih oružanih snaga Ralfa Tila.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

On je napomenuo da je samo u prvim danima specijalne vojne operacije Ruske Federacije u Ukrajini uništeno 40 vojnih specijalista iz Velike Britanije, koje su Rusi locirali i izbrisali sa spiska živih.

Koliki su ljudski gubici Zapada za dva meseca borbenih dejstava može se samo nagađati.

„Saveznici Kijeva su, očigledno, bili ozbiljno uplašeni. Bild piše da bi „precizni udari ruskih projektila mogli oštetiti ili uništiti naše specijalce“.

Time priznaju da se zapadni specijalci trenutno nalaze u onim zgradama ili objektima u Ukrajini koji se nazivaju centrima za donošenje odluka. I mogu da nestanu posle ruskih projektila“, citira FAN Sosnovskog.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Politikolog je takođe primetio da su ovi podaci prvi put objavljeni i da su za neke postali pravo otkrovenje.

Takve informacije otrežnjuju i plaše Zapad, jasno stavljajući do znanja da Rusija nema nameru da se šali i da je, ako je potrebno, sposobna da nanese tačne i teške udare.

S tim u vezi, isti Ralf Tile se kategorički izjasnio protiv potencijalnog slanja nemačkih trupa u Ukrajinu i pozvao rukovodstvo Nemačke da se otrezni i ne preduzima tako brzoplet korak.

Webtribune.rs