„Takve diktature u poretku nema nigde na svetu kao što je ima u Nemačkoj“

Demokratija i pravo su na Zapadu iluzija, u praksi tamo sve rešava novac, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

„Mislili smo da je tamo demokratija, englesko pravo i sudovi. Tamo nema nikakvog prava. Ko plati, taj će i da odlučuje. To je pravo za sva vremena. Zarobiće tvoju imovinu, kao što su uradili s ruskom imovinom, i zaboraviće šta je pravo i privatno vlasništvo“, prenosi agencija Belta reči Lukašenka.

Prema njegovim rečima, Zapad je vrlo raznovrstan, tako da ima stvari koje bi i Belorusija trebalo da preuzme od zapadnih zemalja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Nemci nas okrivljuju da je kod nas diktatura. Takve diktature u poretku nema nigde kao što je ima u Nemačkoj. Sećam se da su me soroševci pitali: ‘Vi, gospodine predsedniče, ste na vlast došli mladi, a šta biste hteli i od koga da preuzmete?“

„Rekao sam od Nemaca i Šveđana. Tada sam znao za švedski socijalni program, za brigu o starim osobama i slično. A od Nemaca bih preuzeo red, taj čvrst poredak. Tamo je prava diktatura! A sad su tamo neki ljudi kao što je (nemački kancelar Olaf) Šolc i drugi, kao neki rukovodioci? Nema nikakve politike, nikakve agende. Užasno je to što se sada događa u Nemačkoj“, zaključio je beloruski predsednik“.

Webtribune.rs