Naslovnica SPEKTAR Tajne mogućnosti ruskog S-300 iznenadile pilote F-35

Tajne mogućnosti ruskog S-300 iznenadile pilote F-35

Ruski sistemi PVO S-300 imaju osobinu zbog koje američki F-35 nisu uspeli da ih otkriju, piše EurAsianTimes. 

Kako navodi strano izdanje, američki lovac pete generacije F-35 pokušavao je da otkrije lokaciju ruskih sistema PVO S-300, izvodivši letove duž istočnog krila NATO-a. Međutim, nisu uspeli da otkriju ruske komplekse PVO. To je iznenadilo američke pilote i njihove komandante u Pentagonu.

Eksperti EurAsianTimes-a veruju da su Amerikanci doživeli neuspeh zbog tajnih mogućnosti S-300. Obično, za otkrivanje sistema PVO, vojni stručnjaci proučavaju na kojoj frekvenciji kompleksi mogu raditi i koje impulse šalju.

Iz ovih podataka se formira biblioteka i unosi u računar aviona. Tokom leta avionski skeneri i radari prate sve slične signale, što omogućava otkrivanje lokacije i količine radio-elektronske opreme protivnika.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Međutim, piloti F-35 nisu uspeli da nadju S-300. To znači da kompleks ima dodatne načine rada za koje Zapad nema informacije“, navodi se u članku.

[adsenseyu1]

U članku EurAsianTimes-a ističe se da tajne mogućnosti ruskih sistema PVO značajno smanjuju mogućnosti Vazduhoplovnih snaga SAD u celini. U ratnim uslovima, snage NATO-a jednostavno neće moći da otkriju i izvedu iznenadan napad na S-300 ruske vojske.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

 

[adsenseyu4]