SVET POČINJE DA DRHTI – Putin i Medvedev: „Nema povratka, prešli ste sve linije“

Zapadni establišment i uopšte svi građani NATO zemalja moraju da shvate da je Rusija izabrala svoj put, rekao je Medvedev.

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je u četvrtak da bi svako oružje u arsenalu Moskve, uključujući strateško nuklearno oružje, moglo da se koristi za odbranu teritorija koje su povezane sa Rusijom od Ukrajine.

Medvedev, koji je i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, rekao je da će se referendumi koje planiraju ruske separatističke vlasti, na velikim delovima ukrajinske teritorije održati, i da „nema povratka“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Putin je naveo da su zapadne zemlje „prešle svaku liniju“ i pokušale da „ucene“ Rusiju nuklearnim oružjem.

„Donbas i druge teritorije nakon referenduma i pridruživanja Rusiji biće značajno ojačane oružanim snagama Ruske Federacije, ne samo mogućnosti mobilizacije, već i bilo koje rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje, može da se koristi za njihovu zaštitu“, rekao je Medvedev. „Rusiju ne treba plašiti pričama da će NATO napasti Krim, hipersonično oružje može mnogo brže da stigne do ciljeva u Evropi i SAD“, napisao je on.

„Različiti penzionisani idioti sa generalskim epoletama ne treba da nas plaše pričama da će NATO napasti Krim. Hiperzvuk garantovano može mnogo brže da stigne do ciljeva u Evropi i Sjedinjenim Državama“, napisao je Medvedev.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF je dodao da „zapadni establišment, i generalno, svi građani zemalja NATO-a, treba da shvate da je Rusija sama izabrala svoj put“.

„Nema povratka, zaključio je on.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte 

(b92.net)