Svaki naslednik Zelenskog pristaće na mirovne pregovore sa Rusijom

Bivši poslanik Vrhovne rade Ilja Kiva rekao je na svom Telegram kanalu da bi svaki naslednik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog pristao na mirovne pregovore sa Rusijom.

Političar je dodao da u Kijevu trenutno postoje različite grupe koje se bore za vlast. Napomenuo je da Ukrajina nije monolit i da će se više pregovarati sa onim ko dođe posle Zelenskog.

Onaj ko dođe do vlasti, ili dobije priliku da kontroliše teritoriju Ukrajini i dalje će biti pregovarački nastrojeniji od  Zelenskog “, rekao je Kiva.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Bivši narodni poslanik pozvao je na produbljivanje i intenziviranje političke konfrontacije unutar Ukrajine.

Pad rakete na teritoriju Poljske je gambit ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, zbog kojeg bi se SAD mogle sudariti sa Rusijom, pisao je ranije, američki časopis The American Conservative. Istovremeno, novinari napominju da Vašington mora učiniti sve da to spreči.

Istovremeno, The American Conservative je uveren da Zelenski može ponoviti sličan scenario kako bi uvukao NATO u direktan sukob sa Moskvom. Prema mišljenju autora članka, SAD bi trebale da prestanu da brane Evropu i prepuste Briselu da sam rešava ovaj problem. Zapad bi trebalo da smanji svoju vojnu pomoć Ukrajini.

Webtribune.rs