Naslovnica SPEKTAR Surove tvrdnje glavnog Putinovog čoveka za bezbednost Rusije: Posle Avganistana isto dolazi...

Surove tvrdnje glavnog Putinovog čoveka za bezbednost Rusije: Posle Avganistana isto dolazi i u Ukrajinu …

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev ocenio je da Sjedinjene Države mogu ostaviti na cedilu Ukrajinu kao što što su to učinile sa Avganistanom.

Naglasio je da je rasplet u zemlji samo potvrdio koliko su nekompetente šoijunske mreže SAD, Velike Britanije i drugih zapanih zemalja. Pa dodao:

„Vašington ćuti o činjenici da je uvodeći vojsku u Avganistan proglasio borbu protiv međunarodnog terorizma, suzbijanje trgovine drogom i obuku avganistanskih snaga bezbednosti, ada je u stvari tokom prisustva američkih trupa broj terorističkih akata u Avganistanu je značajno porastao, da Al-Kaida, Islamska država, Islamski pokret Istočnog Turkestana i druge terorističke grupe afganistansku teritoriju smatraju bazom za prenošenje svojih aktivnosti u države Centralne Azije, u kineski Sinđjang, u sverni Iran i Indiju“.

Patrušev je posebno ukazao:

„Umesto borbe protiv trgovine drogom tokom dve decenije svoje vojno-političke administracije u Avganistanu, SAD su stvorile globalnu narko-laboratoriju.Proizvodnja opijata porasla je u toj zemlji više od 40 puta“.

U nastavku je rekao: „Ne mogu a da se ne dotaknem Ukrajine, gde je Vašington doveo na vlast i nastavlja da dovodi sebi ljude lojalne. SAD u tu zemlju upumpavaju oružje koje Amerikancima više nije potrebno, a podržavaju jačanje ukrajinskog neonacizma, ekstremizma, kriminala, trgovine drogom, međunacionalne i sektaške sukobe.

Kijev poslušno služi interesima svojih stranih pokrovitelja i teži ulasku u NATO. Ali, da li je svrgnuti proamerički režim u Kabulu spasilo to što je Avganistan imao status glavnog saveznika SAD izvan NATO? Nije, a slično čeka pristalice američkog izbora u Ukrajini, gde su neonacisti sposobni da dođu na vlast jer zemlja ide ka raspadu. Bela kuća se u jednom trenutku više neće ni sećati svojih pristalica u Kijevu“.