Su-57 je najsmrtonosniji stelt lovac napravljen van Sjedinjenih Država – Ova činjenica ozbiljno zabrinjava američku vojsku

Ruski borbeni avion Su-57 postao je veliki problem za Sjedinjene Države. Takve nalaze izneli su vojni analitičari iz Vijetnama.

Kada je u pitanju vojna avijacija, samo nekoliko zemalja u svetu može da se takmiči sa SAD, a jedna takva država je Rusija.

Pre izvesnog vremena Rusi su započeli serijsku proizvodnju svog novog aviona Su-57, koji se pokazao ne samo još jednim lovcem pete generacije, već jednom od najmoćnijih borbenih platformi na svetu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Po mišljenju vijetnamskih analitičara, novi proizvod ruske vojske zadaće mnogo nevolja američkoj avijaciji. Ovo prenosi izdanje Sohu. 

„Ruski Su-57 nije samo još jedan lovac, već pravi „ubica“ američkih vazduhoplovnih snaga“, kažu vijetnamski stručnjaci.

Američki F-22 i F-35 mnogi analitičari smatraju najnaprednijim i najmoćnijim lovcima na svetu. Međutim, šta će oni pokazati u poređenju sa ruskim Su-57?

Ovaj ruski avion, po svojim karakteristikama, sposoban je da nametne ozbiljnu konkurenciju bilo kom drugom mlaznom avionu na svetu. On, kao i njegovi američki suparnici, poseduje stelt tehnologiju, a opremljen je i najsavremenijom bot elektronskom opremom. A raznolikost njegovih sistema oružja je zaista impresivna.

U zavisnosti od postavljenih zadataka, Su-57 može da koristi različite vrste naoružanja. Rakete R-74M2 mogu da se koriste za gađanje ciljeva na malim udaljenostima, R-37M su projektovane za izvođenje napada velikog dometa, a R-77M može da izvršava misije u nepovoljnim vremenskim uslovima i u prisustvu radarskih smetnji.

„Za gađanje kopnenih ciljeva mogu se koristiti visokoprecizne bombe KAB-250 ili KAB-500 ili mnoge druge vrste raketa vazduh-zemlja“, naveli su analitičari.

Avioni Su-57 predstavljaju ogromnu pretnju američkom vazduhoplovstvu i njihovim saveznicima u NATO-u. U potencijalnom sukobu sa Ruskom Federacijom, ove borbene jedinice su sposobne da izazovu mnogo nevolja američkoj vojsci, koja još nije imala priliku da se bori sa tako moćnim neprijateljem.

„Su-57 je najsmrtonosniji stelt lovac napravljen van Sjedinjenih Država. I ova činjenica ozbiljno zabrinjava američku vojsku“, rekli su novinari Sohu.

Ranije smo govorili o sposobnosti lovaca Su-57 da pocepaju američke ratne brodove na pola.

Webtribune.rs