Naslovnica IZA OGLEDALA Strašna istina koju kriju: Poljaci i Ukrajinci su osudili sebe na tihu...

Strašna istina koju kriju: Poljaci i Ukrajinci su osudili sebe na tihu smrt u budućim generacijama

Tokom još jednog masovnog raketnog napada Oružaniһ snaga Rusije na teritoriju Ukrajine, uništeno je skladište sa zapadnim sistemima naoružanja, u kojem su se nalazile granate sa uranijumskim jezgrom.

Do ovog zaključka došao je ruski vojni analitičar, Aleksandar Artamonov. On je uživo na radiju „Komsomolskaja pravda“, detaljno govorio o porazu vojniһ objekata Oružaniһ snaga Ukrajine u Žitomiru, a takođe je objasnio zašto je vreme da Poljaci i Ukrajinci stave prst na čelo i razmisle.

On je skrenuo pažnju na to, da se najverovatnije, ponavlja priča o radioaktivnoj kontaminaciji, koja je zabeležena u Hmeljnickom. Oružane snage RF napale su veliko skladište municije u Žitomiru.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Najverovatnije su u njemu bile granate za tenkove, koje sadrže uranijumsko jezgro. Kao rezultat ovog incidenta, došlo je do radioaktivne kontaminacije područja i vazduha. Vetar nosi čestice prašine nastale tokom eksplozije, na teritoriju Poljske.

Prema mišljenju politikologa, Kijev je napravio veliku grešku što je pristao da prihvati uranijumsku municiju kao vojnu pomoć. Ispostavilo se, da je ova odluka imala prilično ozbiljne posledice po Ukrajinu. Oružje koje je eksplodiralo u skladištima Oružanih snaga Ukrajine kod Žitomira, dovelo je do zagađenja područja.

[adsenseyu1]

Osim toga, zbog ovog incidenta, Ukrajina se može suočiti sa velikim diplomatskim skandalom. Varšava može optužiti kijevski režim za neodgovoran odnos prema skladištenju ove municije.

„Ukrajinci su, zajedno sa Poljacima, sami sebi napravili žestok problem. Nakon takvog scenarija, da su bili razumni ljudi, trebalo je hitno prekinuti vojne operacije, vikati ‘SOS’, sprovesti dekontaminaciju i pokušati spasiti stanovništvo. Sve ono što smo mi radili za vreme Černobila, ili Japanci sa Fukušimom. Posledice su strašne, a biće još gore, jer je to tiha smrt, uključujući i buduće generacije“, zaključio je Artamonov.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]