ŠTA SE OVDE STVARNO DOGAĐA? – SAD ne žele da se rat zaustavi – Rusi zauzimaju teritorije dok ne osvoje celu Ukrajinu

Zapad danas računa na nastavak ratnih dejstava u Ukrajini, pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država Ukrajincima nije dozvoljeno da razmišljaju i govore o miru, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sada je trenutak kada zapadne zemlje svim silama računaju na nastavak rata. To znači da se nastavlja momenat kada zapadne zemlje, pod vođstvom Vašingtona, ne dozvoljavaju Ukrajincima ni da razmišljaju, ni da govore o miru, niti da razmatraju mir“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“, odgovarajući na pitanje o ratobornim izjavama zapadnih lidera koje se čuju u poslednje vreme.

Prema njegovim rečima, potražnja za inicijativama za smirivanje situacije u Ukrajini na Zapadu se smanjila, ali će pre ili kasnije preovladati zdrav razum i doći će red na pregovore.

„Sada je smanjena potražnja za inicijativama za smirivanje situacije. Ali ne sumnjamo da će pre ili kasnije ipak prevladati zdrav razum. I opet će doći red pregovora, pred kojima će Ukrajinci ponovo morati da shvate sve naše uslove, oni ih vrlo dobro znaju, da pristanu na njih, sednu za (pregovarački) sto i jednostavno zabeleže dokument, koji je u mnogome već dogovoren“, rekao je Peskov.

On je dodao da evropski lideri mogu imati različita gledišta o nedavnim dešavanjima u svetu, ali najčešće nemaju snage i unutrašnjeg suvereniteta da se rukovode samo sopstvenim interesima.

„Evropski lideri – oni i dalje imaju svoje zemlje iza sebe, svoje interese. I zaista mogu da imaju različita gledišta. To veoma dobro vidimo. Ali vidimo i to da im, nažalost, najčešće nedostaje snage i nekog unutrašnjeg suvereniteta da se rukovode samo sopstvenim interesima.

Ponekad moraju da idu čak i na svoju štetu u tokovima ovog mejnstrima kolektivnog Zapada. I nanose sebi štetu. Nanose štetu ljudima koji ih biraju“,zaključio je Peskov.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune