ŠTA JE POZADINA: U pismu Putinu, Donald Tramp predvideo ubistvo člana vrhovnog suda SAD – VIDEO

putin

Predsednik Putin je rekao da je Donald Tramp predvideo ubistvo američkog vrhovnog sudije Antonjina Skalije pre nekoliko dana u privatnom pismu koje je poslao 12. februara.

Američki milijarder je u pismu predvideo da će Skalija biti ubijen iz političkih motiva. Činjenica je da je misteriozna smrt člana američkog Vrhovnog suda izazvala veliki skandal koji poslednjih dana bukvalno trese SAD

Iako predsednik Putin nikad ranije nije sreo Donalda Trampa, on je pohvalio američkog milijardera nazvavši ga „bistrim i talentovanim“, posebno zbog toga što Tramp nije zainteresovan za dalje mešanje SAD u ratove širom sveta.

Tramp je Putinu prema protokolu poslao pismo u kom je naveo da je zabrinut zbog sastanka Vojno-industrijske komisije održanog u Kremlju 12. februara, na kom su sumirani rezultati programa odbrane iz 2015. godine i ispitani trenutni ciljevi za budući razvoj odbrambene industrije Ruske federacije.

Ovaj sastanak je dospeo u žižu javnosti pošto je premijer Medvedev sat vremena pre početka sastanka rekao da sve svetske sile moraju sesti za jedan sto i dogovoriti se kako ne bi nastao još jedan svetski rat.

Pošto je zapadna propaganda odmah označila izjavu premijera Medvedeva kao pretnju o Trećem svetskom ratu, Tramp je uputio pismu predsedniku Putinu u kom „apeluje na mir“ ruskog vođstva, objašnjavajući da će on pobediti u trenutnoj predsedničkoj kampanji i da će nakon toga nastati nova era „mira i prosperiteta“ za Rusiju i Ameriku.

Međutim, Tramp je u ovoj privatnoj analizi izrazio i „veliku zabrinutost“ povodom trenutne strukture vlade SAD i porodice Buš za koju smatra da će pokušati da mu naudi jer postoji velika verovatnoća da će on postati predsednik.

Tramp je naveo da njegov „glavni protivnik“, Džeb Buš, potiče iz porodice koja se obogatila pre i tokom Drugog svetskog rata kada je Preskot Buš učestvovao u finansiranju nemačkog nacističkog režima Adolfa Hitlera.

Tramp je zatim naveo da je upravo zahvaljujući tom bogatstvu Džordž H.V. Buš dospeo u vrh američke elite, kao i da je on odgovoran za ubistvo predsednika Džona F. Kenedija 22. novembra 1963. godine.

Tramp je čak napomenuo i da je Džordž H.V. Buš za taj „podvig“ nagrađen time što je postao direktor CIA-e 1976. godine.

Prema Trampovim rečima, kada je Džordž H.V. Buš počeo da kontroliše CIA-u, on je uspostavio Internacionalnu banku za kredite i trgovinu (BCCI) koja je upravljala finansijama crnih operacija Amerike, uključujući i finansiranje Osame bin Ladena i isplate bin Ladena porodici Buš.

Kada se još više obogatio, Džordž H.V. Buš je pokušao da postane američki predsednik 1980. godine, ali ga je porazio Ronald Regan. Samo tri meseca nakon što je preuzeo kancelariju, Regan je zamalo ubijen od strane Džona Hinklija, sina bivšeg poslovnog partnera Džordža H.V. Buša.

Nakon što je izneo strahove za svoj život vezane za porodicu Buš, Tramp je u pismu napisao: „Mogu vam samo obećati da se NIKADA nećemo sastati u Teksasu jer možda nijedan od nas dvojice neće preživeti“.

Nepoznato je da li je Tramp u svom pismu želeo da prikaže svoj „crni humor“, ali činjenica je da je za manje od 24 časa nakon što je predsednik Putin dobio Trampovo pismo došlo do haosa u američkoj predsedničkoj trci pošto je američki vrhovni sudija Antonjin Skalija neočekivano umro u Teksasu pod sumnjivim okolnostima, što je bio povod za veliku aferu koja ovih dana trese SAD.

Webtribune.rs

.