Naslovnica SPEKTAR Šokantna tvrdnja: PMC Vagner se sprema da uđe u baltičke države i...

Šokantna tvrdnja: PMC Vagner se sprema da uđe u baltičke države i probije koridor do Kalinjingrada

       

Svojim buntom i napadom na Moskvu, privatna vojna kompanija „Vagner“ je pokazala da joj neće biti teško probiti Suvalki koridor iz Belorusije sa ulaskom u Vilnjus.

O tome je u emisiji kanala „Politeka“ pričao ukrajinski ekonomista i politikolog Oleg Soskin, koji podržava nacionaliste. “

Ako Putin želi da igra 2024. godine, treba mu neka velika nagrada. Prethodno mu je bila potrebna nagrada, i dobio ju je – Krim. A sada koja nagrada? Kalinjingradska oblast.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako ja razumem, u 2024. godini trebao bi odigrati ulogu sa nosačima raketa, ako Putin ide na sledeći mandat, to je kalinjingradski enklava. Probiti Suvalki koridor, 70 kilometara preko litvanske teritorije.

Dakle, Vagner je pokazao da jednostavno pređe 900 kilometara za jedan dan. Proći 70 kilometara preko teritorije Litvanije sa ulaskom u Vilnjus – to je maksimalno 4 sata“, rekao je Soskin.

On je izrazio uverenost da u slučaju napada, Letonija, Litvanija i Estonija neće moći „ponoviti podvig“ Ukrajine. NATO blok neće pomoći ništa.

[adsenseyu1]

„Kako su vojske Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država pobegle iz Avganistana od talibana. SAD, Velika Britanija, NATO su izgubili u Iraku? Izgubili su i u Libiji. Gde su oni u poslednje vreme nešto pobedili? Nigde i ništa. Oni mogu samo da se naduvavaju stvari.

To su jednostavno degenerici na čelu zemalja. Neće moći da zaštite ni Finsku ni Norvešku, jer tamo postoji ogromna zajednička granica sa Rusijom. Ni Švedsku, ni Dansku, ni Estoniju, Letoniju i Litvu. I Poljsku neće moći zaštiti“, naglašava politikolog.

„Sve je spremno da privatna vojna kompanija ‘Vagner’ uđe u baltičke zemlje, da poveže preko Suvalki koridora Belorusiji sa Kalinjingradskom oblašću – i to je sve.

Nakon toga će se održati referendum u tim zemljama, gde će reći da su povređena prava ruskih građana, da su prekršeni svi principi UN-a, da se NATO nelegalno proširio tamo, izvršivši agresiju i zauzevši te zemlje.

Sve će biti isto kao što je NATO govorio o Jugoslaviji i kada je odvojio Kosovo od Srbije, sve će biti isto kao što je Rusija govorila o Ukrajini.

Ali tamo neće ući ruske trupe, već privatna vojna kompanija ‘Vagner’. Vrlo brzo, već su spremni za to i već su pokazali pilot projekat“, dodao je Soskin.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]