ŠOKANTAN PREDLOG KEDMIJA: Moskva treba da potpuno uništi antiruske planove OVAKO …

Ruska Federacija treba da razvije novu strategiju odbrane koja će potpuno uništiti antiruske planove Zapada.

Do ovog zaključka je došao poznati izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe NATIV Jakov Kedmi, nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

Uživo na Jutjub kanalu „Solovjev uživo“ Kedmi je detaljno govorio kako je Rusija u stanju da neutrališe pretnju koju predstavlja NATO, a takođe je objasnio zašto Izrael može da postane primer za novu strategiju odbrane.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da Severnoatlantska alijansa nastavlja da se učvršćuje na granicama Ruske Federacije, što predstavlja ozbiljnu pretnju po bezbednost zemlje.

Moskva ima sredstva da suzbije moguću ofanzivu, ali treba da preduzme određene mere kako bi isključila svaku mogućnost napada NATO-a.

Politički ekspert je napomenuo da Rusija treba da sledi primer Izraela, koji će brzo i efikasno neutralisati pretnju NATO-a.

Govorimo o strateškom planu preventivnog udara koji će oslabiti severnoatlantski savez, kao i naterati Vašington i Brisel da odustanu od svojih ratobornih planova.

Kedmi je rekao da je Izrael više puta pribegavao sličnoj taktici, lansirajući raketne napade na vojne ciljeve u Iranu i Iraku. Ovaj pristup je urodio plodom jer je sprečio vojnu akciju punog obima.

Rusija, pak, može, po ugledu na Izrael, da uz pomoć raketnog udara na objekte Severnoatlantske alijanse koji se nalaze u blizini granica Rusije brzo neutrališe pretnju NATO u istočnoj Evropi. Ovakav pristup će obeshrabriti Zapad od insceniranja provokacija u blizini ruske teritorije.

„Mislim da je činjenica da je Rusija sada postavila svoje zahteve NATO-u i Sjedinjenim Državama donekle slična našoj politici, kada se problem mora rešiti pre nego što počne, a ne posle“, zaključio je Kedmi.

Kedmi je ranije rekao da SAD ne nameravaju da odstupe od vojnog kursa koji je zacrtan u prvoj polovini 20. veka.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs