KINESKA ŠOK TVRDNJA: Odluka Zapada da pređe crvenu liniju Rusije u Ukrajini imaće tragične posledice po ceo svet

Zapad treba dobro da razmisli i analizira sve rizike pre nego što primi Ukrajinu u Severnoatlantski savez. U suprotnom izazvaće svetsku kataklizmu bez povratka.

Do ovog zaključka su došli novinari kineske novinske publikacije Sohu, komentarišući situaciju u međunarodnoj areni u pozadini planova za dalje širenje NATO-a na istok.

Autori materijala su detaljno objasnili zašto SAD i druge zapadne zemlje ne bi trebalo da prihvate Ukrajinu u vojni blok, a takođe su objasnili sa kakvim posledicama bi se Vašington suočio ako bi ipak prešao crvenu liniju Rusije.

Posmatrači Sohua su pre svega skrenuli pažnju na činjenicu da destruktivne spoljnopolitičke odluke Sjedinjenih Država mogu dovesti do tragičnih događaja koji će na ovaj ili onaj način uticati na sve zemlje sveta.

Vašington već 7 godina pokušava da iskoristi Ukrajinu protiv Ruske Federacije u velikoj geopolitičkoj igri. Sada se američke vlasti približavaju tački bez povratka u daljoj konfrontaciji sa Moskvom.

Kineski stručnjaci upozorili su Zapad na odluku o prijemu Ukrajine u Severnoatlantsku alijansu, budući da Rusija neće tolerisati vojnu pretnju na svojim granicama i sprovodi kompetentne mere vezane za jačanje odbrambenog potencijala.

Međutim, planovi SAD da pređu crvenu liniju Rusije u Ukrajini pretvoriće se u tragične posledice po ceo svet, budući da su sposobne da izazovu novi svetski rat koji će se sigurno završiti nuklearnim ratom.

„Rusija je, sa svoje strane, jasno pokazala da je članstvo Ukrajine u NATO-u za nju crvena linija, koju Zapad ne sme da pređe. U suprotnom bi mogao izbiti treći svetski rat. I to nije samo maltretiranje “, objasnili su autori Sohua.

Novinari su napomenuli da bi SAD i Zapad trebalo da odustanu od svojih daljih planova u vezi sa Ukrajinom, otpočevši diplomatske konsultacije sa Rusijom za obnavljanje međunarodnih odnosa.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs