Šokantan odgovor Medvedeva Zapadu: Sve ćemo vam zapleniti istom merom, da vam „vratimo dugove“

Rusija će morati da zapleni imovinu kompanija iz neprijateljskih zemalja, ako njena imovina bude konfiskovana. Ovo je na svom „Telegram“ kanalu, napisao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev.

„Ako se na osnovu odluke Generalne skupštine UN, donesu nacionalni akti o krađi ruske imovine, nećemo imati izbora. Vlasništvo privatnih investitora iz takvih zemalja, biće konfiskovani“, naveo je političar.

On je skrenuo pažnju, da je vrednost strane imovine u Rusiji „srećnom koincidencijom“ nešto više od 300 milijardi dolara. Dovoljno da se nadoknadi ono što je ukradeno Rusiji“, izjavio je Medvedev.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

O rezoluciji

Učesnici posebne sednice Generalne skupštine UN, usvojili su u ponedeljak rezoluciju o sastavljanju međunarodnog registra štete, koju je Rusija navodno nanela Ukrajini.

Za rezoluciju su glasale 94 zemlje, 14 je bilo protiv, 73 su ​​bile uzdržane. Kako je na početku debate na specijalnoj sednici, istakao stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN, Vasilij Nebenzja, rezolucija ima za cilj da legalizuje zaplenu ruske imovine, koju su ranije zamrzle zapadne zemlje, i da je potrebno uspostaviti mehanizam za kompenzaciju ovih gubitaka.

Webtribune.rs