Naslovnica SPEKTAR Snimak hvatanja 11 ukrajinskih vojnika od strane 4 ruska padobranca – ŠOK...

Snimak hvatanja 11 ukrajinskih vojnika od strane 4 ruska padobranca – ŠOK VIDEO

Ruski padobranci uhvatili su 11 vojnika Oružanih snaga Ukrajine i snimili se. Snimke iz područja „specijalne vojne operacije“ objavio je „Telegram“ kanal „Mash“.

Na snimku snimljenom iz helikoptera, četiri ruska vojnika vazdušno-desantne jedinice izvlače jednog po jednog ukrajinskog vojnika iz bunkera.

Nakon što je jedan od Ukrajinaca oklevao, padobranac je ispalio hitac upozorenja u zemlju. Na kraju snimka postaje jasno da je u skloništu bilo 11 ljudi, što je skoro tri puta više od broja ruskih vojnih lica.

Do kraja snimka na mestu ispred zemunice više nema slobodnog prostora, a dvojica vojnika Oružanih snaga Ukrajine, koji su poslednji izašli na površinu, morali su da legnu direktno u granje smrče kojim je maskiran ulaz u strukturu.

Prethodno su zarobljeni vojnici iz Ukrajinske vojske (VSU), govorili o odnosu njihovih komandanata prema svojim podređenima.

Prema njihovim izjavama koje su zabeležili istražitelji iz Ruske istražne komisije, ukrajinski vojnici potpisivali su saglasnost da će njihova tela ostati na ratištu.

Osim toga, vojnici VSU dobijali su naređenja od svojih nadređenih da potpišu dobrovoljnu saglasnost za ostavljanje tela onih koji nisu preživeli na bojnom polju.


Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social