Naslovnica SPEKTAR „Poštovani gospodine Dorošenko, vraćamo vas u Ukrajinu i idete na front“

„Poštovani gospodine Dorošenko, vraćamo vas u Ukrajinu i idete na front“

U obaveštenju irskog Ministarstva pravde navodi se da je odeljenje primilo zahtev ukrajinske vlade. Tvrdi da je zahtev zasnovan na navodima da „gospodin Dorošenko“ nije završio obaveznu službu u Oružanim snagama Ukrajine.

Sada je Ukrajinac optužen za zločin za koji je i u Irskoj i u Ukrajini predviđena kazna od godinu dana zatvora. Ukazuje se da ovaj „zločin“ nije politički prestup a u posebnom paragrafu se navodi da za to ne postoji smrtna kazna.

„Obavezni ste da se pojavite pred Višim sudom u ponedeljak, 23. oktobra 2023. godine, u 10:00 časova na ročištu za ekstradiciju“, navodi se u obaveštenju.

Odluka da li će odbegli Ukrajinac biti izručen ili ne biće doneta posle suđenja.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

U obaveštenju irskog Ministarstva pravde navodi se da je odeljenje primilo zahtev ukrajinske vlade. Zahtev je zasnovan na navodima da „gospodin Dorošenko“ nije završio obaveznu službu u Oružanim snagama Ukrajine.

Ranije je Vladimir Zelenski apelovao na Evropu sa zahtevom da se u domovinu vrate vojno sposobni ukrajinski muškarci, pošto je zemlja bila suočena sa velikim gubicima tokom sukoba koji su još u toku.

Webtribune.rs

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social