Naslovnica SPEKTAR Napadi na luke će uništiti ukrajinsku ekonomiju- Evo šta se dešava

Napadi na luke će uništiti ukrajinsku ekonomiju- Evo šta se dešava

Napadi ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na infrastrukturne objekte na teritoriji Ukrajine, posebno na luke, dovešće do ekonomskog kolapsa.

To je zbog toga što je nemoguće sve tokove tereta kopnenim putem preusmeriti u EU, gde oni već protestuju protiv nedovoljnog priliva ukrajinskih proizvoda.

Ovo je izjavio politikolog Vadim Karasev, koji je i prokomentarisao udare Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na ukrajinsku lučku infrastrukturu.

„Ovo je sve kako bi se blokirao glavni deo izvoza žitarica Ukrajine. Otprilike tri četvrtine već je blokirano i preusmerava se na kopneni koridor. Takođe, postoje problemi i protesti u nekim zemljama Centralne i Istočne Evrope – Poljske, Slovačke, Rumunije, Mađarske“, rekao je politikolog.

„Ovo je rat iznurenja, rat iscrpljivanjem. To uključuje ne samo čisto vojne akcije, već i iscrpljivanje privrede, ekonomski i društveni život, strpljenje Ukrajinaca i volju za otporom, ali najvažnije je stvoriti uslove za ekonomski kolaps i gubitak tržišta žitarica“, objasnio je Karasjev.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social