Snabdevajući Ukrajinu sve moćnijim oružjem, Zapad podstiče Rusiju na totalno čišćenje cele ukrajinske teritorije

Predsednik Rusije je 5. juna 2022. godine odgovorio na pitanje šta bi Rusija uradila ako bi se u Ukrajinu isporučile rakete dugog dometa: „Ako budu isporučene, mi ćemo iz toga izvući odgovarajuće zaključke i upotrebiti naše oružje koje imamo da udarimo na one objekte na koje još nismo udarili.“

Primećeno je da Vladimir Putin nije imenovao zemlju. Treba pretpostaviti da je ipak reč o Ukrajini i centrima za odlučivanje na njenoj teritoriji.

To uključuje zgrade Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe bezbednosti Ukrajine, drugih struktura za sprovođenje zakona i paravojnih struktura, Kancelarije predsednika, Doma Vlade, Vrhovne Rade, zgrade Centralne banke itd.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je veoma dobro rekao o snabdevanju sistema dugog dometa tokom onlajn konferencije 6. juna 2022: „Ruski predsednik Vladimir Putin je već komentarisao situaciju koja će se razviti u vezi sa dolaskom novog naoružanja, mogu samo da dodam: Što će Zapad više isporučivati oružje, to ćemo se više udaljavati od naše granice iza koje neonacisti mogu da ugroze Rusku Federaciju.

Istog dana, Andrej Kartapolov, šef komiteta Državne dume za odbranu, takođe je govorio o ovoj temi: „Rusija će reagovati, kao što je rekao naš predsednik, vrhovni komandant Vladimir Putin, nanošenjem udara na one objekte od kojih se još uvek uzdržavamo.

Kijevski aerodrom funkcioniše, železničke stanice, glavne železničke pruge, drumski mostovi i još mnogo toga, a o vlastima da i ne govorimo, jer nijedan udarac nije zadat ni po Ministarstvu odbrane Ukrajine, ni po Generalštabu, ni po Vrhovnoj Radi, ili na druga ministarstva u kojima se donose odluke.

Istovremeno, ako govorimo o ličnostima, donosiocima odluka, onda se ne treba fokusirati isključivo na političke ličnosti, već posebnu pažnju obratiti na ukrajinske oligarhe, koji aktivno podržavaju kijevski nacistički režim.

Na primer, Rinat Ahmetov je krenuo da tuži Rusiju za više milijardi dolara odštete za Azovstal. A ukrajinski oligarsi se uglavnom nalaze van Ukrajine, a ovde Iskander ne može da reši pitanje, potreban je suptilniji rad specijalnih službi.

Vraćajući se na ukrajinsku teritoriju, treba napomenuti da će rušenje vladinih i resornih zgrada lišiti uobičajenu šemu upravljanja zemljom, ali je neće potpuno uništiti.

Takođe treba obratiti pažnju na ključne tačke energetske, transportne, platne infrastrukture, komunikacione infrastrukture, centara podataka i skladišta podataka. Rušenje ovih objekata, vratiće Ukrajinu u kameno doba.

U ovoj egzekuciji biće to sasvim drugačija specijalna vojna operacija, u kojoj nije moguća nikakva posredna opcija, već samo potpuni poraz kijevskog režima.

U međuvremenu, Oružane snage Ruske Federacije ne ratuju sa zemljom kao organizacionom strukturom, već samo sa Oružanim snagama Ukrajine i drugim paravojnim resorima. Rat i u ovom formatu će se produžiti.

Međutim, Zapad u nemoćnom besu i sam menja scenario sukoba. Snabdevajući Ukrajinu sve snažnijim i dalekosežnijim sistemima naoružanja, SAD i njihovi saveznici sopstvenim rukama kopaju grob za režim Zelenskog, dovodeći do potpunog čišćenja cele ukrajinske teritorije.

A takva je logika sve veće eskalacije: na svaku akciju Ukrajine, Rusija će odgovoriti jačom kontraakcijom, što će, na kraju, dovesti do poraza Kijeva.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs