Naslovnica ŽIVOT Sledio sam očeve savete: Uz ovih 5 namirnica sam doživeo 113 godina

Sledio sam očeve savete: Uz ovih 5 namirnica sam doživeo 113 godina

[adsenseyu2]

Bernando LaPallo

[adsenseyu3]

Bernardo LaPallo iz Arizone 2014. godine napunio je 113 godina. Rođen je u Brazilu 1901. godine. Iako je uvideo da se svet postepeno menja on je nastavio da sledi očeve savete i da primenjuje njegov stil života.

Nije slepo prihvatao nove, potencijalno štetne, načine življenja. Neki su osporavali njegove godine i tvrdnje, ali većina se slaže da gospodin LaPallo verovatno ima preko 100 godina i ima mnogo korisnih informacija koje mogu da budu od koristi drugim ljudima.

Bernardo dolazi iz porodice stogodišnjaka. Ipak, on veruje da njegova dugovečnost treba biti akreditovana više njegovim izborom životnog stila nego svojim genima.

Njegov otac je bio doktor i travar i savetovao ga šta da jede ako želi da ostane zdrav. Sam LaPallo je bio veoma zainteresovan za ishranu i čak studirao o kulinarskim veštinama na čuvenom Univerzitetu Sorbona u Parizu.

[adsenseyu1]

Bernardo je i dalje u stanju da se stara o sebi samostalno, radi i ide u šetnju svaki dan. Takođe se stara da ostane mentalno agilniji čitanjem i popunjavanjem ukrštenica.

Honey and spa treatment

LaPallo uživa u uravnoteženoj ishrani koja uključuje mnogo voća i povrća, a izbegava crveno meso i prerađenu hranu. Ovo su pet namirnica koje su mu pomogle da ostane zdrav i aktivan:

  1. Beli luk: Dobro poznat po svojim lekovitim svojstvima koje su pripisane jedinjenju sumpora koji sadrži alicin. Ova supstanca je najistaknutija i daje luku poseban miris. Beli luk se koristi vekovima da smanjii visok krvni pritisak i visok nivo holesterola, sprečava srčana oboljenja i aterosklerozu i deluje protiv raka. Za maksimalne rezultate jedite sirov.

[adsenseyu4]

  1. Med: Sirovi med je jedina superhrana iz prirode. Obiluje antioksidantima i pomaže telu da se izbori sa različitim bolestima. Med je najpoznatiji kao zdrav, prirodni zaslađivač i lek, ali može se koristiti i spolja, u maskama za lice i telo koji promovišu zdravlje kože i mladolik izgled.
  1. Čokolada: Crna čokolada sa visokim sadržajem kakaa (barem 70%) može biti veoma dobro za vas kada se konzumira u umerenoj količini. Bogata je antioksidantima i sprečava kardiovaskularne bolesti snižavanjem holesterola i krvnog pritiska, povećava protok krvi i smanjuje stres.
  1. Cimet: Cimet snižava nivo šećera u krvi i holesterol, leči upale i infekcije, pomaže kod varenja.
  1. Maslinovo ulje: Ova Mediteranska poslastica je dobar izvor zdravih ulja, sve dok ga ne zagrejete. Bogata je mononezasićenim mastima i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Ekstra devičansko maslinovo ulje je tip koji utiče najviše na zdravlje, pa bi trebalo da bude vaša prva opcija.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]