Naslovnica SPEKTAR Sledi katastrofa: Zapadni mediji otkrivaju strategiju ruske letnje ofanzive!

Sledi katastrofa: Zapadni mediji otkrivaju strategiju ruske letnje ofanzive!

Letnje ruska ofanziva će se pretvoriti u katastrofu za ukrajinske oružane snage ako Kijev ne promeni svoju strategiju, piše Forbs.

– Ruske trupe trenutno planiraju operacije za novu ofanzivu, koja će najverovatnije biti u potpunosti pokrenuta do juna – piše medij.

Napominje se da će Oružane snage Rusije ispaljivati rakete i bespilotne letelice na ukrajinske energetske objekte kako bi lišile Oružane snage Ukrajine mogućnost razvoja i isporuke dronova na front. Pored toga, Rusija sada povećava broj svojih trupa i oprema ih novom naprednom opremom.

Da bi preživela, Ukrajina će morati da promeni svoju taktiku – prestane da se oslanja na artiljeriju i pređe u defanzivu, fokusirajući se na napade pešadijom i oklopnim vozilima, navodi se u materijalu.

Ranije je direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns rekao da bi Ukrajina mogla da bude poražena u sukobu sa Rusijom do kraja ove godine.

Prošle nedelje je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao da se za Ukrajinu pogoršala situacija na ratištu zbog aktivnih akcija Rusije, koja je, prema njegovim rečima, počela da vodi ofanzivne operacije protiv po toplom i suvom vremenu, uz postizanje taktičkih uspeha.

(Novosti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social