Naslovnica U FOKUSU Skot Riter: Zelenski pada u narednim mesecima

Skot Riter: Zelenski pada u narednim mesecima

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države je trebalo da se dogodi u maju.

Vlada predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog pašće u narednim mesecima, ocenio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u podkastu „Ask d inspektor“.

„Mislim da ćemo do maja ili juna videti kraj režima Zelenskog“, rekao je on.
Riter je naglasio da Zelenski nikada nije održao predsedničke izbore, a mandat mu ističe krajem maja. Pored toga, dodao je, položaj šefa kijevskog režima je jako loš, svakako i zbog kolapsa ukrajinskih oružanih snaga na frontu.

„Zelenski igra na vreme, čeka čudo, bilo da su to francuske ili poljske trupe, kao i odluku NATO-a da interveniše“, zaključio je bivši američki obaveštajac.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države trebalo je da se dogodi u maju.

Međutim, glasanje je otkazano zbog vanrednog stanja i opšte mobilizacije. Bivši premijer Ukrajine Nikolaj Azarov rekao je da Zelenskom prestaju ovlašćenja 21. maja.

Zelenski je naveo da „sada nije pravo vreme za izbore“. Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Rusija će analizirati situaciju u vezi sa istekom mandata Zelenskog u maju kako bi se izjasnio o svom stavu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social