Naslovnica U FOKUSU Najnovija vest: Hitno saopštenje austrijske policije: Vrlo verovatno je Danka na snimku

Najnovija vest: Hitno saopštenje austrijske policije: Vrlo verovatno je Danka na snimku

Austrijska policija oglasila se povodom snimka koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču, na kojem je, kako se veruje, mala Danka Ilić, koja je 26. marta nestala kod Bora.

Austrijska policija je saopštila da je vrlo verovatno da se na snimku vidi upravo nestala srpska devojčica.

„Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali slike, pretpostavljaju da je vrlo verovatno reč o o nestaloj devojčici iz Srbije. Bečka policija traži hapšenje po nalogu javnog tužilaštva“, saopšteno je.

Iz austrijske policije apeluju na sve građane koji su videli dve žene koje su snimljene s devojčicom da odmah stupe u kontakt s policijom.

Podsetimo, mala Danka nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru i od tada se za njom intenzivno traga.

Dana 30. marta jedan stanovnik Beča, rodom s naših prostora, na jednoj tramvajskoj stanici snimio je devojčicu koja liči na malu Danku u pratnji dve nepoznate žene, najverovatnije rumunske državljanke.

Nakon toga je izdata žuta Interpolova poternica, a i Kriminalistička policija Austrije se odmah uključila u potragu za nestalom srpskom devojčicom.

Podsetimo, već devet dana srpska policija i druge službe neumorno češljaju područje na kome je devojčica poslednji put viđena.

Policija objavila fotografije žena: Traže se zbog nestanka male Danke

Austrijska policija traga za dve žene koje su snimljene na tramvajskoj stanici u Beču sa devojčicom koja je, kako se veruje, mala Danka Ilić, devojčica koja je nestala 26. marta.

Austrijska policija se oglasila danas i saopštila da se veruje da je na snimku zaista mala Danka.

„Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo verovatno reč o o nestaloj devojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužioca“, saopšteno je iz policije.

„Policija u Beču poziva sve svedoke i ljude koji poznaju ove žene ili gde se one nalaze, kao i gde se dete nalazi, da hitnokontaktiraju policiju. Informacije, čak i anonimne, možete dojaviti Kriminalističkoj policiji u Beču, na telefone 01-31310-33800 ili se javite u najbližu policijsku stanicu“, dodaje se u saopštenju.

(telegraf.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social