Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Jedini ishod rata protiv Rusije je poraz Ukrajine

Skot Riter: Jedini ishod rata protiv Rusije je poraz Ukrajine

Ukrajina je kriva za to što je 2014. izgubila Krim, kao i za to što je, odbijajući mirovne pregovore 2022, ostala bez Donbasa, Zaporožja i Hersona, smatra bivši američki obaveštajac

Kijevu je davno ponuđen mirovni sporazum, ali je pod uticajem zapadnih partnera izabrao rat. Sada je njegova sudbina zapečaćena, odnosno vreme je da se preda i prihvati realnost, ocenio je bivši američki obaveštajac Skot Riter.

„Surova je realnost da ni Ukrajina ni njeni saveznici ne mogu da podnesu operativne gubitke u ljudstvu i opremi koje donosi sukob s Rusijom. S druge strane, Rusija ne samo da je u stanju da se izbori sa svojim gubicima već vremenom povećava snagu, s obzirom na mnogobrojnost dobrovoljaca i veliku proizvodnju naoružanja“, napisao je Riter u autorskom tekstu za RT internešenel, te dodao da u skoroj budućnosti Kijev više neće biti u stanju da pokriva liniju fronta, što će Rusija i te kako iskoristiti.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Obaveštajac je podsetio da Rusija nije ušla u sukob s namerom da zauzme ukrajinsku teritoriju već da sprovede denacifikaciju i demilitarizaciju te zemlje i spreči njeno članstvo u NATO-u.

S tim u vezi Ukrajina mora iskreno da razmisli o uzrocima ovog sukoba i o tome koja strana snosi odgovornosti za rat – pre svega o veličanju nasleđa masovnog ubice i saradnika nacističke Nemačke Stepana Bandere, kojeg ukrajinski nacionalisti slave kao heroja i oca osnivača svoje nacije.

[adsenseyu1]

„Rusija radi na postizanju postavljenih ciljeva i zadataka. Kako stvari stoje, malo šta Ukrajina ili njeni partneri u SAD, NATO-u i EU (Kolektivni zapad) mogu da urade da je spreče u tome. A što duže Kijev i njegovi zapadni partneri prolongiraju sukob, veća će šteta biti za Ukrajinu“, istakao je Riter.

Dodao je da je upravo Ukrajina kriva za to što je 2014. izgubila Krim, kao i za to što je, odbijajući mirovne pregovore 2022, ostala bez Donbasa, Zaporožja i Hersona. A ukoliko nastavi da ratuje protiv Rusije, čeka je gubitak još teritorija, uključujući Odesu i Harkov.

Imajući u vidu da je Kijev kao uslov za mirovne pregovore postavio povratak svih bivših ukrajinskih teritorija, oni su nemogući, a ni Ukrajina ni njeni zapadni saveznici nisu prihvatili činjenicu da rusko rukovodstvo nije raspoloženo za pregovore radi pregovora.

„Vreme je da Ukrajina i njeni zapadni partneri pređu na put mira i obnove. Ali to se može dogoditi samo kada se Ukrajina preda i prihvati realnost“, zaključio je Skot Riter.

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social