Naslovnica SPEKTAR Situacija izmiče kontroli! Stoltenberg: Ukrajina ulazi u NATO!

Situacija izmiče kontroli! Stoltenberg: Ukrajina ulazi u NATO!

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, danas je ocenio da je situacija na frontu i dalje veoma teška, ističući da namera ruskog predsednika Vladimira Putina da dominira Ukrajinom nije promenjena i da nema indikacija da je spreman za mir.

Stoltenberg je pohvalio Ukrajinu za njenu veštinu i odlučnost da se suprotstavi ruskoj agresiji, naglašavajući da Ukrajina nije pala za nekoliko nedelja, kako su neki predviđali. Takođe je istakao da su Ukrajinci vratili polovinu svoje teritorije koju je osvojila Rusija i izbacili Rusiju iz velikih delova Crnog mora, dok su nanosili velike gubitke ruskim snagama.

Prema Stoltenbergu, Putin je pokrenuo rat kako bi zatvorio Kijevu vrata NATO-a i sprečio Ukrajinu da izabere svoj put, ali je postigao suprotan efekat jer je Ukrajina sada bliža NATO-u nego ikada. On je naglasio da će Ukrajina ući u NATO, te da nije pitanje da li će to učiniti, već kada.

Stoltenberg je istakao da će NATO ostati uz Ukrajinu, pripremajući je za taj dan, radi njene bezbednosti i bezbednosti NATO saveza.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social