Šef Pentagona priznao da Rusija ima impresivno oružje i veliku vojsku

Rusija ima impresivno oružje i veliku vojsku, rekao je šef Pentagona Lojd Ostin na konferenciji u Kanadi.

Znate, Rusi imaju ogromnu vojsku i impresivno naoružanje, ali o ishodu sukoba ne odlučuje ovo, već razlog za koji se borba vodi“, kaže on.

Ostin je rekao da su pred nama teška vremena: Ukrajina će se suočiti sa oštrom zimom, a Rusija bi mogla da pribegne „nuklearnom zveckanju“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Međutim, zajedno ćemo se suočiti sa ovim izazovima“, zaključio je general.

U septembru je predsednik Vladimir Putin , u obraćanju Rusima, rekao da je Zapad prešao svaku liniju u svojoj antiruskoj politici. Prema njegovim rečima, korišćena je nuklearna ucena, upotreba oružja za masovno uništenje Moskve.

On je podsetio da je Rusija po nizu komponenti superiorna u odnosu na strano oružje i upozorio one koji pokušavaju da ucene nuklearnim oružjem da bi ruža vetrova mogla da se okrene u njihovom pravcu.

Istovremeno, šef države je naglasio da Moskva nikada nije proaktivno rekla ništa o upotrebi nuklearnog oružja, a forsiranje teze o mogućnosti njegovog korišćenja koristi se u cilju negativnog uticaja na zemlje prijateljske Rusiji.

U pismu stalnog predstavnika Rusije pri UN Vasilija Nebenzija generalnom sekretaru organizacije Antoniju Guterešu se takođe navodi da Moskva nije planirala i ne planira da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

Pres sekretar predsednika Dmitrij Peskov primetio je da u Rusiji niko ne govori o nuklearnom oružju, takva retorika zvuči u Evropi.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs