Satanovski: SAD ciljaju na Rusiju, ali evo ko će biti žrtva

Američke vlasti uništavaju ekonomiju Evrope pod maskom borbe protiv ruske agresije i nadaju se da će od toga imati koristi, smatra politikolog Jevgenij Satanovski.

SAD ostvaruju samo svoje interese i ne mare za gubitke „saveznika“ da bi ostvarile svoje ciljeve. Prema rečima politikologa, Vašington je spreman da žrtvuje svaku državu, uključujući i celu Evropu.

Evropske zemlje su, po nalogu svojih prekomorskih partnera, napustile ruske resurse i našle su se prinuđene da više puta pretplaćuju američke dobavljače.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Evropskoj ekonomiji je namenjeno da propadne. Mislili smo da su uputili udarac protiv nas, a delom i protiv Kine. Ali ne, udarac je namenjen protiv Evrope jer konkurenti treba da budu uklonjeni.

Ispostavilo se da je sadašnji svet premali da bi hegemon podelio svoju hegemoniju sa svojim saveznicima“, rekao je Satanovski u emisiji Solovjev uživo.

Ekspert je takođe primetio da je sukob između SAD i Rusije izazvan pretenzijama Vašingtona na globalnu hegemoniju, što Moskva ne želi da prihvati.

Webtribune.rs