Naslovnica ŽIVOT Šapovalov o Đokoviću: Ne hvale ga koliko zaslužuje

Šapovalov o Đokoviću: Ne hvale ga koliko zaslužuje

Denis Šapovalov je bio razočaran posle poraza u polufinalu Vimbldona od Novaka Đokovića.

Tri tesna seta, Novak je osvajao najvažnije poene, velika škola za 22-godišnjeg tenisera.

On kaže da je presudilo Novakovo iskustvo u ovakvim mečevima.

„Imao sam šanse u svakom setu. Išlo je danas sve u njegovu korist. On je prvi na svetu, tako je s razlogom. Odigrao je mnogo ovakvih mečeva. Ima mnogo više iskustva. Igrao je bolje, možda je imao i više sreće, svakako više od mene u tim važnim momentima i to je to. Imao sam mnogo šansi, diktirao sam svoju igru, osetio je to. Uradio sam sve, ali nije me htelo. Imao sam mnogo brejk lopti, ali jednostavno, nije mi išlo“, kaže Kanađanin.

Otkrio je i da ga je Novak utešio posle meča u svlačionici rekavši “ da će njegovo vreme tek doći“.

„Bio bih srećan da mi bude mentor jer bi to značilo da prestaje da igra“, nasmejao se Denis i potom dodao.

„On je neverovatan momak. Mislim da ga ne hvale dovoljno koliko zaslužuje. Došao je do mene u svlačionici, rekao mi par reči. Meni to mnogo znači. Stvarno nije morao. Rekao mi je da zna kako mi je teško sada i da će sve doći na svoje mesto za mene. Meni je to super, kada stiže od nekog kao što je on. Kao što sam rekao, nije morao da uradi to. To samo pokazuje kakav je kao osoba. Bilo je to jako lepo čuti od njega“.

On je rekao i da veruje da Beretini ima svoje šanse u finalu protiv Novaka.

„Mislim da Mateo ima šanse. Osećao sam da sam uspevao da nadigram Novaka tokom većeg dela meča. Mateo izgleda veoma solidno sa osnovne linije i video sam to i danas, kao i u meču sa Feliksom. Igra mnogo slajs. Biće nezgodno Novaku.

Sa servisom koji ima, može da napravi po koji brejk, može da bude nekoliko taj-brejkova. Biće Novaku stvarno teško da ga slomi. Ako bude servirao kao danas, biće jako teško poremetiti ga. Opet, Novak sjajno vraća. Predobar je. Ipak, mislim da Mateo ima šanse. Da li će biti bitka? Hoće. Biće super teško. Uvek imate šansu, kao što sam rekao i ja pred meč sa Novakom, isto važi i za Matea“, zaključio je Šapovalov.

(b92)